Semesterdialys    

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Att resa som njursjuk

Klart det är möjligt att resa med kronisk njursjukdom. B. Braun Avitum finns i nästan 30 länder och med fler än 360 dialyskliniker på populära resemål så som Spanien (inkl Teneriffa), Turkiet, Frankrike (med ett center i Antibes, södra Frankrike), Kroatien och Ungern. Alla våra dialyskliniker följer samma höga standard oberoende plats i världen. De flesta är belägna i närheten av eller på ett sjukhuset med direktaccess till mer omfattande medicinskt nätverk. Därför kan våra patienter njuta av en välförtjänt semester och samtidigt få högkvalitativ vård. Med detta sagt - varje resa kräver planering och speciellt om det inkluderar långväga resor.

 

Vad du behöver tänka på när du ska på semester

  • Att resa som dialyspatient kräver mer planering. En sista-minuten resa är därför inte ett alternativ. 
  • Prata med din läkare för att säkerställa att du är i form för att resa. De kan också hjälpa dig med din planering.
  • Du måste boka tid för dialysbehandling på en annan dialysklinik innan du åker.
  • För patienter på PD behandling är resandet lättare.
  • Det finns även vissa kryssningsrederier som har dialysmaskiner ombord på deras fartyg.

Hur kan sjukvårdspersonalen stötta dig?

Sjukvårdspersonalen kommer att hjälpa patienten med planeringen av dialysbehandling under resan. Sjukvårdspersonalen kommer att: 

  • Dela detaljerad information om din behandlingsplan med den dialyskliniken för det resemål du ska till
  • Skicka nödvändiga tillbehör och viktiga läkemedel i förväg (även dialystillbehör för PD patienter)
  • Bestå med råd för vacination och nutrition baserat på resmål
  • Vara din kontaktperson för frågor från personal på ditt semesterdialyscenter
  • Kan hjälpa till att arrangera logi på ett hotell eller lägenhet i närheten av dialyskliniken

Frågor & svar: Om att resa som njursjuk

Ja! Det kräver bara lite planering. Det går att arrangera gästdialys på många platser globalt. Prata med personalen så kan dom hjälpa dig med planeringen.

Vi alla behöver lite omväxling ibland, det behövs bara lite mer planering för en dialyspatient. Många dialysföretag har egna dialysavdelningar och det finns även kliniker som specialiserat sig på dialysresor. Det finns även resor tillsammans med olika intresseföreningar så som Njurförbundet. Prata med personalen på dialysavdelningen eller med din Kurator.

B Braun Avitum har över 300 egna kliniker som erbjuder gästdialys. De flesta kliniker i Sverige tar emot gästpatienter i mån av plats.

Vi kan förmedla kontakt till våra egna centraler, förse dig med information om vem du ska kontakta och hur kontakten skall ske. Vi rekommenderar att du är ute i god tid, gärna 2 månader före resan. 

Semesterdialys

Vart åker Du härnäst?

Våra dialyskliniker är utspridda över hela världen. Du kan hitta detaljerad information om varje center i våran katalog. De dialyscentraler som erbjuder dialys under semestern tipsar även om logi och servärdigheter. Läs mer och låt dig inspireras att hitta ditt nästa resmål.

Självfallet kommer B. Braun också hjälpa patienter att hitta dialyscentraler för sin semester som inte drivs av B. Braun.

 

 

Populära resmål

Företagsadress:
B. Braun Avitum AB
Box 110
182 12 Danderyd