Med patienten
i fokus

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Dialys - från teknik till hel klinik

Hur fungerar dialys och vad innebär det för dig som patient? Tack vare dagens dialysvård kan patienter med begränsad njurfunktion ändå leva ett gott liv.

B. Braun erbjuder både tekniska och medicinska lösningar, från dialysapparaterna till behandlingar. Företaget är i dag en av världens största leverantörer till hälso- och sjukvården. Både när det gäller produkter och behandlingar. Företaget har idag 360 dialyskliniker och är verksam inom 18 terapiområden. 

4 timmar dialys, 3 gånger i veckan

I Sverige finns ungefär 4 000 njursjuka personer. De behöver dialys, eftersom deras njurar inte klarar av att rena blodet. Bloddialys, eller hemodialys, är en behandling som innebär att patientens blod renas i en apparat innan det förs in i kroppen igen. Det finns också påsdialys, eller PD-dialys, där blodet renas i bukhinnan.

Som patient kan du även göra dialys hemma, men vanligen är att du besöker en dialysklinik 3–4 gånger i veckan. Behandlingen tar cirka 4 timmar.
 

För ett enklare liv

Vårt uppdrag är att förbättra patienternas livskvalitet. Det gäller också tiden mellan varje session med dialys. Därför arbetar vi med utbildning och rådgivning, träning av olika typer, livsstil, kostråd och semesterrådgivning.

Företagsadress:
B. Braun Avitum AB
Box 110
182 12 Danderyd