Diveen® Ett diskret skydd mot ofrivilliga urinläckage

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Det är dags att vi pratar om inkontinens

Inkontinens och urinläckage har länge varit ett tabuämne, lite för länge tycker vi, då miljoner kvinnor runt om i världen lider av ansträngningsinkontinens. Bara i Frankrike påverkar detta mer än 3 miljoner kvinnor, i Sverige ca en halv miljon, i USA uppskattas antalet ungefär 20 miljoner. Kvinnor i alla åldrar påverkas: unga, medelålders och äldre. *

Har du någonsin varit rädd för att nysa, hosta eller skratta?

Ansträngningsinkontinens definieras av eventuella ofrivilliga urinläckage, från bara några droppar till att blåsan töms ofrivilligt, som kan uppstå hos kvinnor och män. Har du varit orolig för att skratta, gå på fest eller att delta i sportaktiviteter? Urinläckage kan påverka dig i din vardag och hindra dig att göra de sakerna du helst vill göra.

Alla kan drabbas

Riskfaktorer är flera graviditeter, svår förlossning på grund av barnets vikt (då barnet vägt mer än 4 kg vid födseln), ett litet bäcken. Men man behöver inte ha fött barn för att drabbas av urinläckage. Oberoende orsak skapas stort lidande. För dessa personer kan Diveen® var ett alternativ. Diveen® är ett diskret skydd som är lika enkel att använda som en tampong. 

* - Uppskattade data

Vad är Diveen® ?

Diveen® är kliniskt bevisad effektiv behandling av ansträngningsinkontinens hos kvinnor.3

Diveen® är en intravaginal produkt, indikerad för kvinnor med urinläckage, speciellt ansträngnings-inkontinens eller mixad urininkontinens. Lika enkel att använda som en tampong!

 

 

Mekanism  

Diveen® är utformad att stötta slidväggen i området under blåshalsen. Vid ansträngning trycker vikten från blåsan på den flexibla ringen vilket gör att den styva delen stänger till urinröret och reducerar risken för urinläckage. (2)