Actreen® Självkatetring för män

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Alltid lättillgänglig när som helst

Män som lider av urinvägsproblem och som behöver använda urinkatetrar söker efter pålitliga och färdiga produkter som är helt anpassade till deras dagliga aktiviteter. Vårt Actreen® Hi-Lite-sortiment har utformats för att bidra till att göra ditt liv enklare var som helst och när som helst.

Var medveten om att intermittent självkateterisering endast bör utföras efter medicinsk rådgivning och i enlighet med givna instruktioner.

Bekanta dig med funktionerna

Kateter eller kateterset

Actreen® Hi-Lite-sortimentet erbjuder katetrar och så kallade set där en urinuppsamlingspåse är förseglad till en kateter. Du är därför fri att välja efter dina preferenser och aktiviteter.

För inomhuskateterisering rekommenderar vi att du använder Actreen® Hi-Lite Cath, en förgelad kateter som är redo att användas utan förberedelse och utformad för att användas vid aseptiska förhållanden genom att ta ut katetern från förpackningen med ett grepp i konnektorn. Dessutom har katetern ej kontakt med händer och fingrar som minimerar risken för kontamination av katetern vid hantering. 

Actreen® Hi-Lite kateterset med sin integrerade urinpåse är avsedd att göra det möjligt för dig att kateterisera utan att behöva använda någon toalett då urinen kan rinna ner i urinpåsen. Urinpåsen är utrustad med en anti-refluxventil som säkerställer att urin inte läcker tillbaka i blåsan utan stannar kvar i påsen och kan sedan tömmas enkelt genom att riva av ena hörnet.[3]

Kateterspetsar: Nelaton eller Tiemann

Beroende på hur ditt urinrör ser ut kommer din sjuksköterska eller läkare att ge dig råd om vilken kateterspets som passar dig bäst.

Nelaton spets

Standardkateter, Nelaton-katetern har en rak och rundad ände med två laterala ögon för dränering.

Tiemann spets

Tiemann-katetern har en lätt böjd vinkel längst ut och har en kulformad spets. Dess böjda form gör det att det är lättare att följa urinrörets böjning och den olivformade spetsen hjälper till att kringgå hinder i urinröret vilket kan underlätta införandet.

Kateteranslutningar och storlekar

Actreen® katetrar finns med kopplingar i olika färger. Färgen representerar den yttre diametern på respektive kateter, som mäts i Charrière-skalan (CH). De universella anslutningarna möjliggör anslutning av en urinpåse till katetern. Enligt råd från din läkare eller sjuksköterska kommer en lämplig kateterdiameter att väljas för dig, så att den är tillräckligt stor för att tillåta en fullständig dränering av urin utan att skada urinröret. Actreen® Hi-Lite katetersortimentet inkluderar katetrar från CH08 till CH18, medan Actreen® Hi-Lite-set finns i CH10 till CH18.

Gemensamma fördelar hos Actreen® katetrar och set:

  • Förlubricerad med hydrofil lubrikant (förgelad), färdig att användas, kräver inget vatten eller förberedelse
  • Katetrarna innehåller inte PVC, latex och DEHP
  • Enkel att använda
  • Den lättaste katetern på marknaden

Utforska vårt sortiment av självtappningskatetrar