Självkateterisering för kvinnor

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Små saker kan göra stor skillnad

Varje kvinna har en egen plan för att uppfylla sina olika drömmar, men det är ofta det lilla som gör stor skillnad. Vårt intermittenta katetersortiment Actreen® gör ditt liv enkelt överallt i vardagen genom att erbjuda dig pålitliga och bekväma produkter.

Var medveten om att intermittent självkateterisering endast bör utföras efter medicinsk rådgivning och i enlighet med givna instruktioner.

Bekanta dig med funktionerna

Kort eller standardkateter

Beroende på specifika behov och vardagliga aktiviteter kan du med hjälp av din urolog eller uroterapeut välja vilken typ av kateter som passar dig bäst. Oavsett om du är ute efter diskretion eller användarvänlighet är vårt Actreen® Mini-sortiment, som finns i en längd på 9 cm, utformat för att ge dig optimal diskretion tack vare sin förpackning och tillhörande etui. Behöver du en längre kateter finns Actreen® Hi-Lite-serien med en kateterlängd på 20 cm.

Det är viktigt att du väljer rätt längd på din kateter så att blåsan töms helt. Oavsett om du väljer den lilla Actreen® Mini (9 cm längd) eller Actreen® Hi-Lite (20 cm längd) är målet att göra ditt liv enkelt så att du kan kateterisera dig själv när som helst och var som helst.

Kateter eller set

Både Actreen® Mini och Actreen® Hi-Lite sortimentet erbjuder katetrar och kateterset. Actreen® Mini Cath och Actreen® Hi-Lite Cath är avsedd för inomhusbruk och har en konnektor som gör att du enkelt kan greppa och hantera katetern under användning och undvika kontakt med toaletten. Om du vill vara oberoende av toaletter, t.ex. vid utomhusaktiviteter eller helt enkelt för att man inte vill använda offentliga toaletter, då kan ett så kallat kateterset vara ett bra alternativ. På ett kateterset är urinkatetern förseglad till en urinuppsamlingspåse. Urinuppsamlingspåsen har en integrerad anti-refluxventil som säkerställer att urin inte läcker tillbaka i blåsan utan stannar kvar i påsen och kan sedan kasseras vid senare tillfälle. Påsen är dessutom graderad så du kan få ett ungefärligt mått på din urinmängd.

Kateteranslutningar och diametrar

Våra Actreen®-katetrar har kopplingar i olika färger. Med hjälp av dessa universalkopplingar kan katetrarna kopplas till en urinpåse. Färgen representerar den yttre diametern på respektive kateter, som mäts i Charrière-skalan (CH). Kateterdiametrarna såväl som färgerna är standardiserade. För kvinnlig användning varierar diametrarna från CH06 till CH16. Våra Actreen®-katetrar finns i följande diametrar:

  • Actreen® Mini Cath: CH08 - CH16
  • Actreen® Hi-Lite Cath: CH06 - CH16
  • Actreen® Mini Set: CH10 - CH14
  • Actreen® Hi-Lite Set: CH10 - CH18

Actreen® är...

  • Färdig att använda direkt, ingen väntetid
  • Komfortabel både att föra in och föra ut
  • Lätt att öppna
  • Enkel att ta med, passar diskret i fickan eller i handväskan[33]
  • Gjord av lättviktigt material jämfört andra produkter vilket ger minskat hushållsavfall. I jämförelse med de stora konkurrenterna består Actreen® av färre delar och primärförpackningen innehåller inte aluminium eller hårdplast, som båda är mer komplicerade att återvinna.[9]
  • Praktisk, klarar temperaturskillnader -20 till + 55 grader

[9] Bouton F.: Qualitative environmental comparison between: Actreen® Hi Lite & Mini ranges and the main European competitor catheters. EVEA fabrique de solutions durables. July 2020. www.evea-conseil.com.

B. Brauns intermittenta katetrar för kvinnor