Hjärtat I ständig rörelse

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Hjärtat – Liten muskel, med stor betydelse

Vårt hjärta är en fascinerande manik. Under en livslängd på 80 år slår det omkring tre miljarder gånger. Det får aldrig ta en paus, för ett litet stopp kan vara livshotande. Xiaoqian, huvudpersonen, vet allt om vad du ska göra för att hålla ditt hjärta frisk.

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) är hjärt-kärlsjukdomar den vanligaste dödorsaken hos vuxna. Anledningarna är många: att vi rör oss förlite, fet mat, alkohol, nikotin och mediciner är bara några av dem. Även psykisk stress kan också påfresta våra hjärtan. För Xiaoqian är en hälsosam livsstil en viktig del för ett friskt för hjärtat. Inte bara genom en balanserad kost, men också på aktiviteter och röra på sig. Xiaoqian boxar bort sin stress.

„Jag går till gymmet 2 gånger i veckan - en timme styrketräning och en timme boxning med min personliga tränare. Det är min lyx. “

– Xiaoqian

I början, var det framförallt allt att komma i form som var målet, säger den 30-årige personalchefen från Shanghai. "Idag klarar jag mig inte utan min träning - Oavsett om jag är stressad på jobbet eller har mycket annat, för att jag vet att efter min boxningsträning känner jag mig alltid lugn och som en ny person."
Xiaoqians vardag innehåller mycket rörelse och aktiviteter. De dagar då hon inte tränar, går hon av några stationer tidigare och går hem i fyrtio minuter, eller så njuter hon av en kvällspromenad med sina två hundar.
"Jag känner massor av människor som föredrar att koppla av framför TV: n," säger Xiaoqian. "Det är inget för mig. Jag måste fysiskt ta ut mig." Hon vet att med denna attityd skapar hon de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt hjärta livet ut.

Detsamma gäller en näringsrik och balanserad kost. Hennes 93-åriga mormor är hennes största förebild. "Hon ser ut som hon är 70 och är i en otrolig form. Jag vill åldras som henne. " Xiaoqian älskar att gå och köpa färska grönsaker med henne på marknaden. När hon lagar mat försöker hon hålla sig till säsongsbetonade ingredienser och äter massor av grönsaker, ibland fisk och knappt något fläsk. Rökning, en av de största riskfaktorerna för hjärtsjukdomar, är tabu. "Jag har dock en svaghet", erkänner hon medan hon skrattar: "Jag älskar tårta."