Region Kalmar  Ett långsiktigt arbete för att öka patientsäkerheten

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Nytt avtal på oportad perifer venkateter (PVK) i Region Kalmar!

Region Kalmar har som första region i Sverige tagit beslut att helt gå över till oportad perifer venkateter (PVK), som ett led i det långsiktiga arbetet för en ökad patientsäkerhet.

PVK är en av de mest använda medicintekniska produkter, inom slutenvården. Komplikationer i form av tromboflebiter och allvarliga infektioner förekommer. Enligt Vårdhandboken bör injektionsporten på en PVK av aseptiska skäl endast användas då PVK:n är nyinlagd (Vårdhandboken)1.

En svensk studie publicerad 2021 (Jönköping)2 visar att bakteriell kolonisation av PVK är betydligt vanligare vid förekomst av port.

Flera regioner i landet arbetar sedan tidigare för att minska antalet portade PVK:er, men ingen har tidigare på regionnivå, i ramavtal tagit bort alternativet. Från och med 1 Mars 2024 finns i Region Kalmar ingen portad PVK på avtal.

Vi är glada att Region Kalmar har valt B. Braun som leverantör av oportad PVK! 

[2] Juhlin, D., Hammarskjöld, F., Mernelius, S., Taxbro, K., Berg, S. (Ported IVCs, 2018), Microbiological colonization of peripheral venous catheters: a prospective observational study in a Swedish county hospital, Infection Prevention in Practice, 2021

Relaterade artiklar och dokument

Beskrivning Dokument Länk
Kalmars övergång till portfri perifer venkateter (PVK) Region Kalmar län har ambitionen att övergå till portfri PVK som ett led i ett långsiktigt arbete för att öka patientsäkerheten.
pdf
Vaskulär åtkomst Introcan Safety 3, säkerhet möter intuitiv hantering
[1] Perifer venkateter översikt vardhandboken.se

Har du frågor och vill prata med någon av våra experter?

Vänligen fyll i formuläret nedan och skicka din förfrågan

Dataskyddspolicy
Marknadsföringssamtycke


B. Braun Medical AB är ansvarig organisation. Jag kan när som helst återkalla mitt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till info.sverige@bbraun.com eller genom att klicka på länken för avregistrering i slutet av eventuellt marknadsföringsmeddelande. För mer information om behandling av dina uppgifter och dina dataskyddsrättigheter, se vår privacy policy. 

Skyddet av våra kunders personuppgifter är mycket viktigt för oss och vi tar det på största allvar. Dina personuppgifter är föremål för dataskydd och kommer endast att samlas in och lagras för kontaktändamål. Vi kommer under inga omständigheter att vidarebefordra dina personuppgifter till tredje part utanför B. Braun-koncernen eller använda eller lagra dem för andra ändamål. Vår personal har utbildats i hantering av personuppgifter och är skyldiga att följa dataskyddsreglerna

Din förfrågan har skickats och vi återkommer inom kort.

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning