B. Braun-Nyheter

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Aesculap vinner för andra gången det stora designpriset för sin 3D kamera

För andra gången vinner Aesculap det prestigefyllda designpris för sitt innovativa 3D-kamerahuvud som används i endoskopisk laparoskopi. Ett pris som Aesculap även vann förra året.

EinsteinVision®

Efter flera dagar av bedömning av de ca 5000 inskickade produkterna från hela världen, utsåg juryn 3D EinsteinVision® 3.0 kamerahuvud från Aesculap som vinnare i kategorin “Excellent Product Design 2018”. Prisutdelningen ägde rum under ”Ambiente” – en internationell mässa i Frankfurt den 9 februari.

Med det prisade kamerasystemet implementerade Aesculap en plattformsteknik för första gången. Det betyder att i kombination med 3D-kamerasystemet EinsteinVision® 3.0 kan både 3D och 2D-kamerahuvuden användas. Samma designelement och språk samt enhetliga kontrollelement för båda kamerahuvuden innebär att användarna kan förvänta sig en konsekvent användarupplevelse och en enklare hantering i det dagliga kliniska arbetet.

News Red Dot Zertifikat

Rudi Zepf (vänster), Senior Expert R & D Visual Technologies och Jürgen Lippert, Senior Product Manager Global Marketing Laparoscopy Aesculap, är glada att få det andra designpriset för sina 3D-kamerahuvuden.

"Vi är mycket glada att bli erkända med priset igen. Den tredje generationen av vårt 3D-kamerasystem EinsteinVision® uppfyller en mängd olika kundkrav", förklarar Jürgen Lippert, Senior Product Manager, ansvarig för Global Marketing Laparoscopy Aesculap. Driftkontrollerna möjliggör en intuitiv funktion av kamerans huvud i en mörk, steril kirurgisk miljö.

Det fanns också andra produktfunktioner som var värda utmärkelsen enligt juryn: Inbyggd antifog optik genom integrerade värmeelement i endoskopets spets, den genomgående höga bildkvaliteten tack vare ett unikt draperings koncept som gör att kameran-optiken inte behöver steriliseras (steriliseringsprocessen är den främsta orsaken till sämre bildkvalitet hos optiska komponenter), liksom minskningen av synlig diatermi rök i buken, eftersom den högfrekventa (HF) strömmen ofta producerar en störande diatermirök, genom att använda en speciell kameralgoritm reduceras den synliga röken. "Det gör kirurgens jobb enklare och förkortar samtidigt längden på operationen. Detta visar på hur både användaren och patienten är i fokus för vår produktutveckling. Bättre bildkvalitet betyder mer säkerhet för patienterna, säger produktchefen.

Med hjälp av individuella kamerainställningar kan kamerans system appliceras tvärvetenskapligt i både allmän och visceral kirurgi, gynekologi, urologi eller thorax kirurgi.

Om “German Design Award”

Den internationella "German Design Award" har organiserats sedan 2012 av tyska designrådet, med huvudkontor i Frankfurt am Main, och är bland de mest kända designtävlingar i världen. De som är med och strider i toppen här är bland de bästa.

Det tyska designrådet, som är en tysk varumärkes- och designmyndighet, grundades 1953 på initiativ av det tyska parlamentet med målet att representera tysk design. Juryn 2018 består av experter från näringsliv, utbildning och vetenskap samt designindustrin. Alla jurymedlemmar är erkända experter inom sina områden.

Tillverkare och designers från hela världen uppmanades att lämna in sina produkter 2018. Totalt registrerade tävlingen mer än 5000 deltagare i år.