Diveen®   MINSKAR RISKEN FÖR URINLÄCKAGE VID FYSISK ANSTRÄNGNING

Inkontinens kan drabba vem som helst – det är bara ingen som talar om det

Inkontinens eller urinläckage är något av de vanligaste fysiska problemen som kvinnor drabbas av och det kan också ha en betydande inverkan på livskvaliteten. Upp till 60% av kvinnorna lider av någon form av inkontinens under sin livstid. Trots detta tror många kvinnor fortfarande att inkontinens är ett tillstånd som endast berör äldre och därför skäms de över att diskutera tillståndet med sin läkare. Denna ogrundade skam var anledningen till att Danuše Hrbková, en 56 år gammal ambassadör för Diveen®, bestämde sig för att berätta om sin egen erfarenhet. "Så länge kvinnor är rädda och skäms över att prata om sina hälsoproblem kommer inget att förändras", säger Danuše.

Danuše Hrbková – modet att tala om inkontinens

Påverkan på livet

Danuše Hrbková levde själv ett bra liv i Chomutov, en stad i Tjeckien, där hon arbetade som tjänsteman. Hennes man var en passionerad fiskare, så att få en plats" nära vatten var en nödvändighet. Medan köpet förhandlades blev Danušes man allvarligt sjuk och hon blev tvungen att själv besluta om att slutföra köpet eller inte. "Det var min mans dröm, så jag bestämde mig för att uppfylla hans önskan", minns Danuše. Hon köpte det som hon idag kallar "trätältet" – en enkel stuga vid en damm. Strax innan hennes man dog hjälpte hon honom att uppnå sin dröm: Med sin dotters stöd och den enorma hjälpen från vänner omvandlades stugan till en permanent bostad. "Det är en plats full av minnen och mitt nuvarande hem", tillägger Danuše.

Första symtomen på inkontinens

Danuše började märka svårigheter med inkontinens när hon var på jobbet. Under ett år hade hon två urinvägsinfektioner och problemen uppträdde lömskt. Det började med att behöva besöka toaletten oftare under arbetet. Hon trodde detta berodde på kaffeintaget och var inte orolig. Att plötsligt behöva uppsöka toaletten blev sedan till att springa till badrummet i sista minuten. ”Då hade jag besökt min gynekolog och fått mediciner. Problemen med inkontinens förbättrades sedan, säger Danuše.

Påverkan på liv nummer två

Men så blev hon sjuk. Efter en allvarlig smittsam sjukdom uppstod astma och det var inte nog med det. Hon började lida av svullnad i båda benen. Ju större benen blev, desto oftare tog hon urindrivande och karusellen var igång. Å ena sidan tog hon medicin för inkontinens, å andra sidan tog hon urindrivande. Svullnaden förvandlades till allvarligt lymfödem i underbenen och Danuše tvingades lämna det givande arbetet. Varje dag hade hon träffat människor från nästan världens alla länder. Hon delade deras bekymmer och glädjeämnen. Det svåraste var att komma till freds med att hon inte längre kunde arbeta. Än i dag har hon fortfarande i kontakt med några av de människor hon mött genom åren och får hälsningar från andra delar av världen.

Att dra sig undan det sociala livet

Det faktum att Danuše har fått funktionshinder har också sina positiva aspekter - till exempel har hon tid för resor som anordnas av sin kommun. "Jag är en passionerad samlare och tycker om att besöka loppmarknader för att hitta saker", kommenterar Danuše. Men här uppstod ett annat problem - hur man hanterar sin inkontinens i dessa situationer. Bara tanken att hon skulle behöva hitta en toalett, innan hon ens kom någonstans, hindrade henne från att gå ut. Känslan när du vet att du bara är några minuter från att kissa på sig är hemsk. Danuše drog sig därför tillbaka från alla aktiviteter utanför sitt hem. Hon stängde in sig och pratade inte om sina problem med inkontinens med någon. Det är ett problem som alla skäms för att prata om. Det har alltid sagts att detta är de äldre kvinnornas problem, men det är inte sant. Inkontinens kan påverka vem som helst; bara ingen pratar om det.

Upptäck ett mirakel som heter Diveen®

En dag såg Danuše en annons på Diveen® på internet. Hon beställde ett prov och blev förvånad över vad hon fick. "Det verkade intressant för mig och viktigast av allt är att det inte ett hjälpmedel som engångstrosor för inkontinens eller inkontinensbindor", säger Danuše. Men hon trodde inte riktigt att det skulle fungera. ”Men till slut kunde jag gå runt på mina älskade loppmarknader och ingenting tvingade mig att desperat leta upp närmaste toalett. Det var underbart ”, berättar Danuše och tillägger:” Tvärtom, jag åkte lugnt hem. Det vanliga omedelbara behovet av att rusa på toaletten var borta. Det som är normalt för de flesta, blev ett mirakel för mig”.

„Det verkade intressant för mig och viktigast av allt, är att det inte ett hjälpmedel som engångstrosor för inkontinens eller inkontinensbindor.“

– Danuše Hrbková

Öppet och utan hemligheter

Danuše var så uppspelt att hon började prata med sina vänner om att använda detta hjälpmedel. ”Jag upptäckte att fler kvinnor än jag trodde har problem med inkontinens. De skäms bara att prata om det”, tillägger Danuše. Samtidigt medger hon dock att hennes mamma, som är ganska "gammaldags", uppmuntrade henne att inte prata om det med någon och att alla skulle skratta åt henne. Naturligtvis finns det de som gör ett hån av det, och bara för att det är en av de saker som kvinnor skäms för, även om det inte finns någon anledning till det, så bestämmer hon sig för att förmedla sin erfarenhet. Hon hävdar inte att det löser alla problem, men det hjälper. "Jag var van vid att leva ett aktivt liv och om jag har fått möjligheten att höja min livskvalitet, så vill jag berätta om den erfarenheten för andra", säger Danuše. Om kvinnor förblir rädda och skäms över att prata om sina hälsoproblem kommer att ingenting någonsin att förändras. I slutändan kan Danuše inte följa de råd som hennes mamma gav: "Även om det finns någon som gör narr av mig, är jag inte rädd att säga att det fungerar".

„Jag var van vid att leva ett aktivt liv och om jag har fått möjligheten att höja min livskvalitet, så vill jag berätta om den erfarenheten för andra.“

– Danuše Hrbková

Aptiten för livet tillbaka

Att samla är Danuses passion, som är direkt kopplad till hennes stuga. Hon köpte inte bara en stuga; hon köpte också ett litet zoo: stugan innehöll maskar och bålgetingar som alla var rädda för. Till minne av att ha blivit av med ett enormt bålgetingbo beställde hon en bålgeting dekoration i trä till stugan. Och så började det. Någon gav henne en figur av ett bi, och plötsligt var det fler. Idag samlar Danuše allt som ser ut som ett bi eller har bin på sig. För att göra samlingen användbar bestämde hon sig för att samla vardagliga föremål med bin på. Hon har det tjeckiska rekordet och siktar mot ett världsrekord.

Míša Pospíšilová - inkontinens är ett vanligt ämne

Från sina kurser i bäckenbotten, vet Míša Pospíšilová att inkontinens är ett vanligt ämne, kanske till och med det vanligaste. Hon vet definitivt vad hon pratar om, då hon fick diagnosen bäckenbottensfall efter sitt första barns födelse. Hennes erfarenheter av Diveen® gav fantastiska resultat och lindrade smärtan.

Valerie Auzas - hur Diveen® har förändrat hennes liv

Effekten av Diveen® är kliniskt bevisad och bekräftas också av kvinnor som använt Diveen®. F.I. Valerie Auzas, en 52-årig fransk kvinna, säger: "Tack vare Diveen® kan jag sporta igen, vilket är oerhört viktigt för mig." Hon rekommenderar: "Tveka inte, prova Diveen®, förändringen är radikal.”