B. Braun tar över försäljning och distribution för Tevadaptor® i Sverige

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

B. Braun tar över försäljning och distribution för Tevadaptor® i Sverige

Från och med 30 november 2019 tar B. Braun över försäljning, logistik och distribution av Tevadaptor®, Tevas säkerhetsprodukt för sluten beredning av toxiska läkemedel, på den svenska marknaden.

Tevadaptor® är ett marknadsledande beredningssystem och väletablerat inom den svenska sjukvården. Teva Sweden AB har länge skött marknadsföringen, försäljningen och distributionen i Sverige och nu har moderbolaget Teva Pharmaceuticals Ltd avyttrat Tevadaptor® till en extern aktör.

B. Braun kommer de närmaste veckorna påbörja samtalen med befintliga, och framtida, beställare för att göra övergången så smidig som möjligt.
– Teva Sweden AB har gjort ett mycket bra arbete med att utveckla marknadssegmentet och vi ser fram emot att jobba vidare och utveckla det ytterligare, säger Torbjörn Lund, Divisionschef för Hospital Care på B. Braun Medical AB.

Och med B. Brauns omfattande verksamhet som täcker allt från läkemedelsproduktion till behandlingskliniker kändes det som ett naturligt steg i verksamheten.
– Vi har idag ett brett utbud där bland annat olika typer av beredningshjälpmedel ingår, Teva Sweden AB har varit väldigt framgångsrika genom åren och deras produkter inom CSTD kompletterar vårt sortiment på ett bra sätt, säger Stefan Jansson, Affärsområdeschef på B. Braun Medical AB.


MER INFORMATION
Stefan Jansson, Affärsområdeschef B. Braun Medical AB
Stefan.Jansson@bbraun.com 070 991 92 75
www.bbraun.se