Tender Manager

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Tender Manager

Uppdragstyp Hybrid
Heltid

Tillsättning
Snarast möjligt

Platser
1

Ort
Stockholm

B. Braun Medical AB är ett helägt dotterbolag till B. Braun Melsungen AG, ett tyskt familjeägt företag med över 180 års erfarenhet inom det medicinska området. B. Braun-koncernen som grundades 1839 omsätter idag 8 miljarder euro och har 63 000 anställda världen över. B. Braun Medical AB, som klassas som ett AAA-företag, är i en expansiv fas och kommer i år att omsätta över 600 miljoner. Nu söker företaget en upphandlare till vårt upphandlingsteam i Danderyd.

Your time to join us
 

Om rollen

Ditt uppdrag som upphandlare är att ansvara för hela anbudsprocessen. I rollen har du ett nära samarbete med olika teams som består av affärsområdeschefer, produktchefer/produktspecialister, m.fl. Tillsammans driver ni upphandlingsarbetet och anbudssvar från initial förfrågan till färdigt avtal.

Du är spindeln i nätet med många kontaktvägar både internt som externt. Du är den som sköter strukturen och följer företagets processer för upphandlingsarbetet. En viktigt del blir såklart att säkerställa att deadlines hålls och att alla frågor respektive svar hanteras i upphandlingsförfarandet. Att vara väl insatt i alla detaljer rörande dokument, krav och villkor är något du ser som en självklarhet. Du förväntas arbeta proaktivt, bl a genom att förekomma problemställningar genom att belysa innehållet för snabbare hantering internt. Vidare har du ett ansvar att ständigt bevaka nya upphandlingar och möjligheter. Du blir en del i ett tätt samarbetande tenderteam som stöttar varandra i det dagliga arbetet.


Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

·         Bevakning av upphandlingar

·         Ta fram rätt underlag till anbuden

·         Inlämning och hantering av dokument i samband med anbud och tilldelningsbeslut

·         Överlämning till levererande enheter och kontraktsadministration

·         Hantera tilldelningsbeslut och konkurrerande anbud samt överklaganden

·         Avtalshantering

·         Hantera avtalsstatistik

Vem söker vi?

Då kontaktytorna är stora,  inom och utanför bolaget, behöver du ha erfarenhet att koordinera och skapa goda relationer och samarbeten med andra. Du har ett pedagogiskt och kommunikativt förhållningssätt samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser att du har en högskole-/universitetetsexamen med relevant inriktning för rollen, som exempelvis juridik eller ekonomi. En eller flera av följande kompetenser är meriterande:

·         Erfarenhet av att driva anbudsprocesser

·         Erfarenhet av LoU

·         Mycket goda kunskaper i Excel

·         Erfarenhet av att arbeta i databaser

·         Arbetat i SAP

·         Arbetat självständigt med framtagande av anbudssvar

·         Vana att arbeta mot deadlines

·         Vana att arbeta självständigt så väl som i team

 

Vad erbjuder vi?

·         Framgångsrikt team

·         Spännande utveckling

·         Fräscha lokaler

·         Nära till goda kommunikationer

·         Globalt bolag med möjligheter

 

Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På B. Braun är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar vår vision: As a true partner we develop smart solutions and set standards to improve heath care.

Det viktigaste är dock din personliga förmåga samt att du vill och kan utvecklas tillsammans med oss. Vi kommer att genomföra intervjuer efter ansökingstidens slut.

Den här rekryteringen sköter vi internt på B. Braun Medical AB och undanber oss övriga förslag på medverkan.

Dina ansökningshandlingar skickas in via e-mail till vår HR Manager Stefan Lång: stefan.laeng@bbraun.com

 

Skicka din ansökan

Stefan Lång
HR Manager