Rädda liv Tvätta händerna

Produktsnabbsökning

Välj en kategori eller underkategori

Tvätta händerna och rädda liv!

Handhygien en av de viktigaste handlingarna för att undvika överföring av skadliga bakterier och förhindra vårdrelaterade infektioner.

Snart är det 7 maj och ännu en Världsdag. Denna dag är den internationella handhygiendagen. Ett initiativ av WHO som startade 2009 och är en del av ”Save lifes  – clean your hands” kampanjen. Men behöver verkligen denna fråga om att tvätta händerna en egen dag? Ja och här kan vi visa varför.

Enligt uppgifter från WHO rengöra 61 procent av medicinska och vårdpersonal inte sina händer vid rätt tidpunkter. Många sjukhusinfektioner skulle kunna förebyggas om människor tvättade händerna i enlighet med en specifik procedur vid kritiska tidpunkter.2 Med en systematisk desinfektion kan 5-8 miljoner dödsfall förebyggas varje år förklarar Professor Didier Pittet, ansvarig för Infection Control Program på Geneva University och extern programansvarig för WHO First Global Patient Safety Challenge: Clean Care is Safer Care, in his TEDx-Talk.

Please enable marketing cookies to enable Youtube Video

B. Braun är en av grundarna av den privata organisationen för patientsäkerhet (POPS) av Världshälsoorganisationen (WHO). Med målet att reducera antalet vårdrelaterade infektioner genom att förbättra handhygien genom WHO: s program "Clean Care is Safer Care." B. Braun åtar sig att öka den globala medvetenheten av att det är viktigt med handhygien, exempelvis via Hand Hygiene Excellence Award.